Kamatozó Kincstárjegy
 
 

A Kamatozó Kincstárjegy egyéves futamidejű, fix kamatozású dematerializált állampapír, alapcímlete 10 ezer forint. A futamidő végén fizet kamatot, amelyet a befektető a törlesztéssel együtt kap kézhez.

Kamatozó Kincstárjegy kibocsátása 1988-ban kezdődött, a konstrukció azóta többször változott. Értékesítése folyamatosan, kéthetes jegyzési időszak keretében történik. így az állampapírt vásárló ügyfelek a lejáró Kamatozó Kincstárjegyükből származó pénzüket várhatóan 24-26 új sorozatba fektethetik (megújítás). A Kamatozó Kincstárjegyet a jegyzési időszak első hetében a névértéknél alacsonyabb, diszkont áron, a jegyzés időszak második hetében pedig névértéken lehet megvásárolni. A diszkont áron történő értékesítés azért szükséges, mert a Kamatozó Kincstárjegy esetében az ellenérték befizetésére a jegyzés időpontjában kerül sor. A kamatozás kezdőnapja a jegyzési időszakot követő hét keddje, ennek megfelelően a konstrukció lejárata szerdára esik.

A Kamatozó Kincstárjegyet devizabelföldi természetes és jogi személyek, valamint jogi személyiség nélküli szervezetek vásárolhatják meg. E körben a kincstárjegy a futamidő alatt szabadon átruházható.

A Kamatozó Kincstárjegyek elsődleges forgalomban a lakossági állampapírok értékesítésére szerződést kötött elsődleges forgalmazóknál és a Magyar Államkincstár fiókhálózatában vásárolhatók meg.

A futamidő vége előtt is eladható a lakossági elsődleges forgalmazók fiókjaiban és a Magyar Államkincstár fiókhálózatában, mivel a lakossági forgalmazók és a Magyar Államkincstár is vételi árfolyamot jegyeznek erre a kincstárjegyre. A Magyar Államkincstár fiókhálózatában a Kamatozó Kincstárjegyekre jegyzett árak kialakításánál az alapelv az, hogy az ár az egyéves Diszkont Kincstárjegyek esetében érvényesített vételi árakhoz tartozó hozamszinthez igazodó hozamot biztosítson

Szerző: SCM999  2009.01.29. 08:16 Szólj hozzá!

Címkék: kincstárjegy kamatozó

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatospenzugy.blog.hu/api/trackback/id/tr6909680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása