Nem minden arany, ami fénylik

Sokan keresnek olyan befektetési lehetőségeket, ahol garantálják a tőke védelmét. Ilyenkor mindig el kell mondani, hogy a tőkegarancia sokba kerül, és nem hozza azt a hozamot, amit egy jól menedzselt befektetés hozhat. Azonban akinél a biztonság az elsődleges szempont, az lemond az átlag feletti profitról is. Sajnos a „befektetők” nagy többsége csak a reklámokból tájékozódik és csak a bankbetétek hozamával lehet őket elkápráztatni. Előbb vagy utóbb természetesen mindenkinek megfordul a fejében, hogy miért keresnek mások sok pénzt a befektetéseikkel. A nyitottabbak utána is járnak a lehetőségeknek és számba veszik azokat.

Akinek aranya van, annak mindig van pénze- mondják az öreg bölcsek. Biztos, hogy igazuk van. Az arany ősi pénz. Évezredek óta fizetőeszközként is használják. Az aranyat bányásszák és a készletek végesek. Ezért is a folyamatos árfolyam emelkedés. Aranyba fektetni ma divatos dolog. Aki előre tervez az nem divatból teszi!

Lehet arannyal virtuálisan kereskedni és lehet fizikai mivoltában is. Kézbe venni és haza vinni. A gazdasági, pénzügyi helyzetre tekintettel meg is ugrott a kereslet a „négykilences” 99,99%-os aranytömbökre.

Miért értékálló befektetés az arany?

1. Biztonság

Az arany évezredek óta az értékállóság megtestesítője. Egyszerre képviseli a folytonosságot, megbízhatóságot és a kiszámíthatóságot.

2. Függetlenség

Biztonságát a függetlenségének köszönheti. Az arany értékét a világon mindenhol elismerik, függetlenül a politikától, gazdasági helyzetétől, valutáktól, az eltérő kulturális hagyományoktól vagy bármi mástól.

3. Stabilitás

Minden, a múltban is már tapasztalt világpiaci áringadozás ellenére az arany értéke hosszú távon stabil. A grafikonon is jól látni az 5 éve tartó emelkedő trendet.

4. Aranyfedezet

A nemzeti bankok az aranyat biztonsági fedezetként alkalmazzák. Számos befektetési szakértő szerint magánszemélyeknek is nemesfémben kéne tartaniuk vagyonuk 3-5%-át. Az elmúlt időszakot figyelembe véve ez az arány egyre jobban nő. Célszerű az aranytartalékot folyamatosan képezni, hogy az árfolyam ingadozásoktól védjük magunkat.

5. Likviditás

Az aranyat könnyű pénzé tenni. Könnyen szállítható ezért a távolságok sem jelentenek gondot. Akinek aranya van, annak pénze is van! Mivel korlátozott mennyiség áll rendelkezésre mindig lehet rá vevőt találni.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon milyen lehet egy valódi aranyrudat kézbe venni és birtokolni… Nekik javasoljuk, hogy próbálják ki.

De oda kell figyelni a vásárlásnál!

A Magyarországon kapható tömböket két fő csoportra lehet osztani. A hazánkban készült tömbökre, melyek itthon kaphatóak és visszaválthatóak. Valamint a Good Delivery tömbökre, melyek bárhol a világon könnyedén visszaválthatóak a nemzetközi tőzsdei árfolyamok figyelembe vétele mellett. A Solargold Kft. (www.solargold.hu) utóbbiak forgalmazására szakosodott magas színvonalú kiszolgálással egybekötve. Az egy unciás (32 gramm) érmétől kezdve az 1 kg-os tömbig minden típus könnyen elérhető befektetés.

Elemzői várakozásokat figyelembe véve elmondható, hogy mindenki komoly emelkedést lát az arany árában. Van ahol 2000 van ahol 2500 dollárról szól a fáma, de a végső következtetés egy és ugyanaz. Jó lóra tesz az a befektető, aki a befektetésre szánt pénzének egy részét fizikai aranybefektetésben helyezi el.

 

Szerző: SCM999  2009.06.23. 09:12 Szólj hozzá!

Címkék: arany

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatospenzugy.blog.hu/api/trackback/id/tr31202684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása